Aktualności z życia Stowarzyszenia

Zajęcia kulinarne i urodziny Łukasza

6 dni 14 godziny temu

Wyjątkowo dziś w PRP mieliśmy zajęcia kulinarne. Robiliśmy pyszne kanapki z serkiem i szynką szwarcwaldzką. Wyglądały i smakowały bardzo dobrze. Po przerwie świętowaliśmy urodziny naszego Łukasza. Był tort, życzenia i prezenty. Świetnie się bawiliśmy.

Międzynarodowe Zawody w Łyżwiarstwie Figurowym

6 dni 15 godziny temu

9.01.2019 grupa KIS wybrała się na lodowisko Tor-Tor, gdzie mogliśmy zobaczyć rywalizację łyżwiarzy figurowych z całego świata, podczas Międzynarodowych Zawodów w Łyżwiarstwie Figurowym (Mentor Toruń Cup 2019).

Maski karnawałowe

1 tydzień 1 dzień temu

Dziś w PRP rozmawialiśmy na temat masek weneckich. Poznawaliśmy ich historię oraz rodzaje. Potem sami robiliśmy maski, czuliśmy się jak na karnawale w Wenecji. Po przerwie świętowaliśmy urodziny naszej Iwony.

Zajęcia kulinarne

1 tydzień 5 dni temu

Dziś w PRP były aż dwa zadania do wykonania. Najpierw robiliśmy jajecznicę na śniadanie, a potem ciasto na deser. Uczyliśmy się rozbijać jajka i doprawiać jajecznicę. Justyna i Ania uczyły się korzystać ze sprzętu w kuchni. Po śniadaniu czekało na nas pyszne ciasto.

Świąteczny dzień w Stowarzyszeniu

3 tygodni 5 dni temu

Dziś w naszym Stowarzyszeniu był wyjątkowy dzień i dużo okazji do świętowania. W PRP mieliśmy spotkanie wigilijne. Dużą atrakcją dla nas były odwiedziny kolędników ze szkoły nr 26. Uczniowie szkoły w pięknych strojach śpiewali kolędy i wprowadzili do naszego Stowarzyszenia świąteczny klimat. W KIS świętowaliśmy urodziny Jakuba i Jasia. Były prezenty i życzenia.

3 tygodni 5 dni temu

Szanowni Państwo, z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia, najserdeczniejsze życzenia: zdrowych, pogodnych, rodzinnych Świąt oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku, składają Pracownicy oraz Zarząd Stowarzyszenia Jestem.

Zajęcia kulinarne- barszcz

3 tygodni 6 dni temu

Wczoraj wyjątkowo w ramach przygotowań do świąt grupa PRP miała zajęcia kulinarne. Uczyliśmy się robić barszcz oraz gotowaliśmy warzywa do sałatki. Teraz już wiemy, ile czasu nasze mamy poświęcają na przygotowanie tych wszystkich pyszności.

Toruński Jarmark Świąteczny

4 tygodni 13 godziny temu

Dzisiaj w KIS odwiedziliśmy Jarmark Świąteczny w Toruniu. Rozglądaliśmy się za ostatnimi świątecznymi upominkami, a później udaliśmy się spacerkiem na zasłużony obiad 🙂

Kurs języka migowego w KIS