Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" – wdzięczny(a).
Pit-y odebrane? To pamiętajcie o 1% na cele statutowe Stowarzyszenia Jestem. KRS-0000202576
Stowarzyszenie "Jestem"
Bal za balem...Kochani dziękujemy Wam za wspaniały czas w poniedziałek i przypominamy, że już w czwartek 13.02.2020 o godzinie 16.30 odbędzie się Wielka Dyskoteka Walentynkowa🥰💋💏🌹 organizowana przez Arkadie. Miejsce : OD NOWA. Osoby chętne proszę o zgłoszenie się do osób prowadzących KIS i PRP. Może uda się wybrać razem?😘
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" dodał(a) nowe zdjęcia (27).
W poniedziałek całe Stowarzyszenie bawiło się na balu karnawałowym. Wszyscy byli przebrani w bardzo oryginalne stroje.Dopisywały nam świetne humory. Oczywiście tradycyjnie były tańce i zabawy integracyjne.
Stowarzyszenie "Jestem"
Przypominam , że zajęć dziennych dla PRP i KIS - u jutro nie ma. Widzmy się na Balu :):)
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" – podekscytowany(a).

Kochani mam nadzieję, że weekend słonecznie i pozytywnie Was nakręcił i jutro ze 100% energią będziecie z nami świętować Karnawał i zbliżające sie Walentynki:) A co!!🥳😘

Pamietajcie o strojach i dobrym humorze:) Soczki i mała przekąska zapewnione!!:)

To wyjątkowy dzień dla uczestników Stowarzyszenia - do zobaczenia!!:):)

Jakie utwory chętnie byście jutro usłyszeli?
Crystal Waters - Gypsy Woman (She's Homeless) [Official Video]
Music video by Crystal Waters performing Gypsy Woman (She's Homeless). (C) 1991 PolyGram Records Inc. #CrystalWaters #GypsyWoman #Vevo
youtube.com