Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Stowarzyszenie "Jestem"
Relacja z dzisiejszych zajęć kulinarnych. Wygląda pysznie 🙂 ciekawe jak smakowało? 😉
Stowarzyszenie "Jestem"
Zapraszamy na jutrzejszą poranną gimnastykę umysłu 💪🧠
Zaczynamy o 10:45. Do zobaczenia! 😉
Stowarzyszenie "Jestem"
Gotowi na bliższe poznanie województwa łódzkiego?
Serdecznie zapraszamy na jutrzejsze zajęcia z Oliwią 🤗
Już jutro o 13:30
Do zobaczenia! 😉
Stowarzyszenie "Jestem"
Już jutro o 12.00 Pani Judyta zaprasza na zajęcia kulinarne. Będziemy przygotowywać ciasto fasolowe 🍰🧁🍮
Serdecznie zapraszamy. Linki pojawią się w komentarzach 🙂
Stowarzyszenie "Jestem"
Jak co tydzień w CZWARTEK o 16:00 ⏰ czekają na spotkanie z Wami Emilia i Dorota M. 🙂

Chętne osoby link do zajęć otrzymają od Emilii w prywatnej wiadomości. Będzie on również dostępny pod tym plakatem w trakcie trwania spotkania on-line.

Kto jest chętny?
Do zobaczenia!