Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Kochani!!!
Prawdziwym hitem naszego kiermaszu będą stroiki świąteczne. Wykonane są z szyszek, orzechów, bombek oraz innych ozdób w rożnym stylu i kolorystyce. Możecie je powiesić albo położyć na stole. Dostępne już w najbliższy poniedziałek od 14.30 do 18.00. Zapraszamy!!!
Stowarzyszenie "Jestem"
Dzięki uprzejmości Pani Danuty (mamy naszej podopiecznej Oli) na kiermaszu będą dostępne piękne bombki. Ozdoby wyróżniają się precyzyjnym wykonaniem i oryginalnym wzorem w stylu ludowym.
Stowarzyszenie "Jestem"
Na zajęciach komunikacyjnych użytkownicy AAC aktywnie brali udział w ćwiczeniach o tematyce świątecznej. Dowiedzieliśmy się co ma Święty Mikołaj, co ubieramy na choinkę i jakie potrawy będą na nas czekać podczas Świąt. Dzięki użyciu indywidualnie dostosowanych pomocy AAC każdy miał możliwość wypowiedzieć się.
Ważne:

Grudniowa rozpiska: 🎄❄️

18.12 – Świąteczne Karaoke w godzinach 16:00 – 18:30 , serdecznie zapraszamy!🎅 Hej Kolęda kolęda...

20.12 – zajęć dziennych NIE MA, Wigilia Stowarzyszenia godz. 17:00 – 19:00, LO X, Pl. Św. Katarzyny 9

23.12 – zajęcia dzienne w KIS- e odbywają się normalne. Zajęć w PRP NIE MA.
24.12 – skrócone zajęcia dzienne dla chętnych ( do ok.godz.12, KIS). Zajęć w PRP NIE MA.

27.12, 30.12, 31.12 – NIE MA zajęć dziennych w KIS – e ani w PRP.
Kochani!
Nasz kiermasz świąteczne coraz bliżej. Postanowiliśmy uchylić rąbka tajemnicy i podzielić się z Wami chociaż części ozdób, które będą dostępne. To prawdziwe cudeńka. Kiermasz już 16 grudnia. Zapraszamy!!!
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" dodał(a) nowe zdjęcia (15).
Grupa warsztatowa PRP w piątek świętowała Mikołajki. Podczas zajęć kulinarnych w świątecznych nastrojach robiliśmy ciasto- piernik. Później czekała nas niespodzianka. Odwiedził nas PRAWDZIWY Święty Mikołaj.