Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Stowarzyszenie "Jestem"
Dla wszystkich użytkowników Grid3 przygotowaliśmy kalendarz adwentowy, który każdemu pomoże odliczać dni do Bożego Narodzenia. Pod każdym okienkiem kryje się zadanie do wykonania w domu. Kalendarz znajdziecie na koncie nauczania zdalnego, w folderze "na czasie". Zapraszamy do korzystania 🎄🎄🎄
Stowarzyszenie "Jestem"
Witajcie Drodzy uczestnicy, przyjaciele Stowarzyszenia!

Przed nami jednen z najbardziej wyczekiwanych miesiecy w roku. ❄️☃️🎁🎄Mamy nadzieję, że w tym roku uda nam się zebrać ostatki radości i chęci i sprawimy, że ten czas będzie MAGICZNY!

Informujemy również, że od poniedzialku zajęcia na Zoomie o godzinie 12:00 - NIE BĘDĄ się juz odbywać.Zajęcia fotograficzne i teatralne w GRUDNIU także NIE ODBYWAJĄ się. Reszta zajęć zostaje bez zmian.

Dobrego popludnia!!😘
Zapraszamy 🙂
Stowarzyszenie "Jestem"
Andrzejki tuż, tuż. Z tej okazji przygotowaliśmy dla użytkowników Grida pakiet Andrzejkowy o wróżbach i przysłowiach. Znajdziecie go na koncie zajęć zdalnych w folderze "na czasie". Zapraszamy do korzystania 🙂
Stowarzyszenie "Jestem"
Piąteczek, piątunio!!!!!! Kochani to już ostatni piątek listopada - do zobaczenia Kochani o 12:00 !!!!!!!
Stowarzyszenie "Jestem"
Kolejna porcja zadań do pracy w domu. Zachęcamy do pobrania, wydrukowania i korzystania 🙂