Aktualności z życia Stowarzyszenia

Zajęcia w Ratuszu Staromiejskim

3 miesięcy 4 dni temu

Dziś grupa PRP wybrała się na zwiedzanie Ratusza. To była bardzo ciekawa lekcja historii. Dowiedzieliśmy się, że Ratusz był miejscem handlu dla kowali, ślusarzy, konwisarzy. Mieliśmy również okazję przymierzyć stroje mieszczan, rzemieślników i krzyżaków.

Zabawa światłem i cieniem

3 miesięcy 6 dni temu

Ferie w stowarzyszeniu to zawsze bardzo ciekawy czas. Początek tygodnia w PRP to zabawa światłem i cieniem. Tworzenie zaczarowanych postaci z naszych dłoni, zgadywanie który przedmiot rzuca jaki cień, szukanie przedmiotów w ciemnej sali. To interesujące doświadczenia, które działają na naszą wyobraźnie.

Urodziny Kamila

3 miesięcy 6 dni temu

Wczoraj w PRP świętowaliśmy urodziny Kamila. Były życzenia, prezenty, słodkie smakołyki i oczywiście tańce.

Toruńska Orkiestra Symfoniczna

3 miesięcy 1 tydzień temu

Stowarzyszenie "Jestem" shared Toruńska Orkiestra Symfoniczna's post.

Pierwsza w tym roku, otwarta próba generalna dla zorganizowanych grup za nami! Gościliśmy dziś Stowarzyszenie "Jestem", Warsztaty Terapii Zajęciowej Bratanki, Fundacja na Rzecz Osób Niepełnosprawnych Arkadia.

Koncert Karnawałowy Toruńskiej Orkiestry Symfonicznej

3 miesięcy 1 tydzień temu

Dziś grupa PRP wybrała się do CKK JORDANKI na próbę Toruńskiej Orkiestry Symfonicznej. Mieliśmy okazję wysłuchać koncertu karnawałowego. Bardzo nam się podobało.

Zajęcia kulinarne i urodziny Łukasza

3 miesięcy 1 tydzień temu

Wyjątkowo dziś w PRP mieliśmy zajęcia kulinarne. Robiliśmy pyszne kanapki z serkiem i szynką szwarcwaldzką. Wyglądały i smakowały bardzo dobrze. Po przerwie świętowaliśmy urodziny naszego Łukasza. Był tort, życzenia i prezenty. Świetnie się bawiliśmy.

Międzynarodowe Zawody w Łyżwiarstwie Figurowym

3 miesięcy 1 tydzień temu

9.01.2019 grupa KIS wybrała się na lodowisko Tor-Tor, gdzie mogliśmy zobaczyć rywalizację łyżwiarzy figurowych z całego świata, podczas Międzynarodowych Zawodów w Łyżwiarstwie Figurowym (Mentor Toruń Cup 2019).

Maski karnawałowe

3 miesięcy 1 tydzień temu

Dziś w PRP rozmawialiśmy na temat masek weneckich. Poznawaliśmy ich historię oraz rodzaje. Potem sami robiliśmy maski, czuliśmy się jak na karnawale w Wenecji. Po przerwie świętowaliśmy urodziny naszej Iwony.

Zajęcia kulinarne

3 miesięcy 2 tygodni temu

Dziś w PRP były aż dwa zadania do wykonania. Najpierw robiliśmy jajecznicę na śniadanie, a potem ciasto na deser. Uczyliśmy się rozbijać jajka i doprawiać jajecznicę. Justyna i Ania uczyły się korzystać ze sprzętu w kuchni. Po śniadaniu czekało na nas pyszne ciasto.