Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Stowarzyszenie "Jestem"
Dziś na zajęciach kulinarnych kontynuowaliśmy tematykę związaną z kaszą. Tym razem w roli głównej wystąpiła kasza owsiana, którą wraz z kurczakiem i warzywami faszerowaliśmy cukinię. Danie wyszło pyszne, zdrowe i kolorowe 😊
Stowarzyszenie "Jestem"
Podczas dzisiejszego grupa PRP wybrała się z wizytą do Kościoła NMP Gwiazdy Nowej Ewangelizacji i św. Jana Pawła II. Oprócz zwiedzania świątyni wraz z całym okolicznym kompleksem znaleźliśmy także czas na przerwę przy ciastku i kawie🧁☕ Na koniec chętni mogli spalić nadprogramowe kalorie na siłowni 💪
Stowarzyszenie "Jestem"
Grudziądz - rodeo i dinozaury w jednym parku rozrywki
Stowarzyszenie "Jestem"
Wczoraj dzieci z CWIiWRD pojechały na wycieczkę do Mega Parku w Grudziądzu. Było wiele atrakcji, m. in. Zoo, park dinozaurów, kraina bajek i lunapark. Główna atrakcją było jednak westernowe miasteczko. Obejrzeliśmy ekscytujące pokazy i jechaliśmy pociągiem do którego wskoczyli "zbiegli więźniowie". Sytuację uratował Lucky Luke, który aresztował zbiegów.
Witamy 🌞

Dnia 7.08 🌷wznawiamy zebrania dla rodziców uczestników Stowarzyszenia "Jestem". Zapraszamy wszystkich chętnych się spotkać i przegadać conieco😁☕ na godzinie 16.00.

Do zobaczenia!!😘
Myślęcinek wakacyjną porą.
Pięknie było, choć szybko się skończyło.
Zoo oraz ogród botaniczny zakończony pysznym obiadkiem w Karczmie Sołtys. Polecamy smacznie!