Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Zapraszamy! 🙂
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" dodał(a) nowe zdjęcia (23).
Zapisujemy się do biblioteki-wizyta
Na długie jesienne wieczory postanowiliśmy zaopatrzyć się w ciekawe książki i audiobooki
Każdy znalazł coś dla siebie i na pewno jeszcze nie raz odwiedzimy to miejsce
Stowarzyszenie "Jestem"
Dawno nie byliśmy w kinie. Postanowiliśmy wyjść wspólnie na film. Pt. "Był sobie pies" cz2. Polecamy!
Stowarzyszenie "Jestem"
W tym tygodniu korzystając z pięknej pogody, wybraliśmy się na wspólny spacer. Pierwszym miejscem które odwiedziliśmy była zaprzyjaźniona Biblioteka Pedagogiczna. Następnie mieliśmy przyjemność zobaczyć międzynarodową wystawę pt Zawsze zielono, zawsze niebiesko" w Galerii I Ośrodku Plastycznej Twórczości Dziecka