Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Stowarzyszenie "Jestem"
Przygotowania do kiermaszu trwają... wszyscy chętnie pomagają. Najwytrwalsi nawet po zajęciach. Pamiętajcie już 16 grudnia!!! Zapraszamy serdecznie 🙂
Stowarzyszenie "Jestem"
Przypominamy, że w piątek (06.12.19 r.) karaoke jest odwołane.
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" udostępnił(a) post.
Wszystkiego naj Kochani!! Wasz dzien - Jestescie wyjatkowi💚😘👏
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" dodał(a) nowe zdjęcia (16).
Przygotowania do naszego kiermaszu świątecznego trwają już od kilku tygodni. Wszyscy uczestnicy bardzo angażują się w tworzenie dekoracji świątecznych. Z pewnością powstanie coś ładnego i nietuzinkowego. Zapraszamy już 16 grudnia!!!
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" dodał(a) nowe zdjęcia (14).
Pod koniec listopada świętowaliśmy urodziny naszej koleżanki Justyny. Tradycyjnie był tort, życzenia, prezenty i świetna zabawa.
Stowarzyszenie "Jestem"
Miło nam poinformować, że już 16 grudnia w godzinach 14.30-18.00 odbędzie się IV KIERMASZ ŚWIĄTECZNY przygotowany przez Podopiecznych i Pracowników Stowarzyszenia JESTEM. Wszystkie ozdoby zostały przygotowane w ramach zajęć warsztatowych Pracowni Rozwoju Porozumiewania. Serdecznie zapraszamy🎄🎄🎄