Rozwijamy Wasze talenty

Aktualności z życia Stowarzyszenia

Motoarena

2 dni 18 godziny temu

Wyjątkowo dziś w PRP był dzień wyjściowy. Wybraliśmy się na stadion żużlowy Motoarena. Dowiedzieliśmy się kilku ciekawych informacji m.in. ile ludzi pomieści stadion, jak długo trwała budowa oraz jakie jeszcze wydarzenia tam mają miejsce. Stadion zrobił na nas duże wrażenie.

Dzień Ziemniaka

3 dni 18 godziny temu

Z okazji zbliżającego się Światowego Dnia Ziemniaka grupa PRP wybrała się dziś do Parku Bydgoskiego na ognisko. Spędziliśmy bardzo aktywnie czas. Na początku wspólnie szukaliśmy gałązek do przygotowania ogniska. Gdy już wszystko było gotowe piekliśmy kiełbaski i ziemniaki. Korzystaliśmy z uroków jesieni przy wspólnych zabawach na świeżym powietrzu. Był to świetny czas na jeszcze lepszą integrację naszej grupy.

Zajęcia kulinarne- poznajemy przyprawy

6 dni 22 godziny temu

W ostatnich piątek w ramach zajęć kulinarnych udaliśmy się do Muzeum Toruńskiego Piernika. Poznawaliśmy tam przyprawy używane przede wszystkim do pierników. Ponadto zobaczyliśmy jak wyglądają najdroższe przyprawy świata: szafran, kardamon i wanilia.

Czwartkowe wyjście w PRP

1 tydzień 3 dni temu

Dziś grupa warsztatowa uczestniczyła w zajęciach pt. "Moje domowe zoo". Mieliśmy okazję dowiedzieć się ciekawych informacji na temat zwierząt, które mogą mieszkać razem z nami w domu. Każdy mógł dotknąć chomika, świnkę morską, szynszyla, jaszczurkę, a nawet węża. Potem udaliśmy się na spacer do parku. Kolorowa jesień była widoczna na każdym kroku. Zbieraliśmy liście, kasztany i żołędzie.

Zajęcia w PRP- uczymy się wysyłać listy:)

1 tydzień 4 dni temu

W tym tygodniu utrwalaliśmy najważniejsze wiadomości na temat poczty. Uczyliśmy się jaką rolę pełni listonosz, jak adresować listy i jak wyglądają znaczki. Wybraliśmy się również na pocztę. Każdy sam kupił znaczek i wysłał list. Teraz cierpliwie czekamy na odpowiedzi 🙂

1 tydzień 4 dni temu

Podsumowanie projektu "Góry bez barier - Karkonosze 2018"

Zajęcia warsztatowe- witamy jesień

2 tygodni 4 dni temu

Grupa PRP w tym tygodniu wita jesień. Dziś rozmawialiśmy co charakterystycznego dzieje się z przyrodą, jaki kolor mają liście i jakie owoce warto teraz jeść. Wszyscy mieli do wykonania kilka ćwiczeń, które doskonaliły naszą koordynację wzrokowo-ruchową oraz ćwiczyliśmy wrażenia sensoryczne poprzez szukanie różnych przedmiotów w piasku i w makaronie. Na koniec niezbędna nam była nasza bogata wyobraźnia do zrobienia całego gangu ludzików z kasztanów.

Urodziny Malwiny :)

2 tygodni 4 dni temu

Wtorek w PRP był kolejnym dniem do świętowania. Nasza Malwina kończyła 25 lat. Był tort, prezenty, życzenia i wspólna zabawa. Malwince jeszcze raz składamy najserdeczniejsze życzenia!!!

Dzień chłopaka w PRP

2 tygodni 4 dni temu

W poniedziałek cała grupa warsztatowa świętowała Dzień Chłopaka. Na naszych chłopców czekała miła niespodzianka. Dzięki uprzejmości pracowników Zespołu Szkół Samochodowych im. Józefa Bema mieliśmy możliwość zwiedzenia muzeum motoryzacji, które się tam znajduje. Do zbioru muzeum należy 10 samochodów, 98 motocykli i 4 rowery z doczepianymi silnikami. Po powrocie do Stowarzyszenia dalsza część świętowania odbywała się w sali przy słodkim poczęstunku, przygotowanym przez dziewczyny.

Zajęcia kulinarne-kulki orzechowe

2 tygodni 5 dni temu

Na ostatnich zajęciach kulinarnych robiliśmy czarodziejskie kulki mocy. Były to prawdziwe bomby czekoladowo-orzechowe. Dały nam mnóstwo energii, a dodatkowo były bardzo pyszne.