Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Stowarzyszenie "Jestem"
Dziś piątek, poszukujemy idealnego smaku Ameryki, przy eksplozji kubków smakowych dowiadujemy się jak działają wielkie firmy konsumpcyjne w USA (McDonald’s, KFC Burger King czy Starbucks) oraz poznaliśmy tajniki Święta Dziękczynienia i ułaskawiania przez prezydenta indyka. Było pysznie🍔🍟🍿🇺🇸
Zapraszamy 🙂
Stowarzyszenie "Jestem"
Na ostatnich zajęciach kulinarnych robiliśmy pierogi leniwe. Dzieci świetnie radziły sobie zarówno z przygotowywaniem posiłku, jak i ze sprzątaniem po pracy. Samodzielnie przygotowane jedzonko bardzo smakowało.
Ah te Babcie!❤️

Z okazji ich Święta życzymy szczerze 🤗 ogroooooooomu zdrowia💪🧡, radości z codzienności, pociechy z dzieci i wnuków oraz prawnuków 👶👶👶, spokoju ducha👍💚, Miłości oraz tyle siły do życia ile się da, Kochamy Was! 👏💐🎉🎁🎂🍀
Stowarzyszenie "Jestem"
Dziś grupa PRP odbyła podróż za ocean, do kraju wielu możliwości, aby przy okazji uczestniczyć w zaprzysiężeniu nowo wybranego prezydenta. Co to za kraj gdzie rządzi Kaczor Donald i Myszka Miki?😁