Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Stowarzyszenie "Jestem"
Ponownie zapraszamy na wspólne popołudnie z Emilią i Ewą 🙂 Spotkanie on-line zaczyna się we WTOREK o 16:00 ⏰

Chętne osoby link do zajęć otrzymają od Emilii w prywatnej wiadomości. Będzie on również dostępny pod tym plakatem w trakcie trwania spotkania on-line.

Kto się z nami integruje?
Do zobaczenia!
Zapraszamy na jutrzejsze zajęcia 🤗😊
Zaczynamy o 12. Do zobaczenia!
Stowarzyszenie "Jestem"
W edycji zdalnej czekają na Was nowe zadania. Tym razem to historyjki obrazkowe. Życzymy owocnej pracy🙂🙃😉
Stowarzyszenie "Jestem"
Kto wymieni jak najwięcej rzeczy? 🙂
Z samego rana przypominamy piątkowe zajęcia z Panem Mariuszem ⚠️🧐👍
Kochani!
Zapraszamy na jutrzejsze zajęcia. Będzie się działo 🤗
Zaczynamy o 12. Do zobaczenia!