Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Stowarzyszenie "Jestem"
Kochani dziś niezmiennie zapraszamy Was na zajęcia o 16:00, zalejcie sobie herbatkę i do zobaczenia!!!!! :)😘☕️
Stowarzyszenie "Jestem"
Dla wszystkich użytkowników Grid3 przygotowaliśmy kalendarz adwentowy, który każdemu pomoże odliczać dni do Bożego Narodzenia. Pod każdym okienkiem kryje się zadanie do wykonania w domu. Kalendarz znajdziecie na koncie nauczania zdalnego, w folderze "na czasie". Zapraszamy do korzystania 🎄🎄🎄
Stowarzyszenie "Jestem"
Witajcie Drodzy uczestnicy, przyjaciele Stowarzyszenia!

Przed nami jednen z najbardziej wyczekiwanych miesiecy w roku. ❄️☃️🎁🎄Mamy nadzieję, że w tym roku uda nam się zebrać ostatki radości i chęci i sprawimy, że ten czas będzie MAGICZNY!

Informujemy również, że od poniedzialku zajęcia na Zoomie o godzinie 12:00 - NIE BĘDĄ się juz odbywać.Zajęcia fotograficzne i teatralne w GRUDNIU także NIE ODBYWAJĄ się. Reszta zajęć zostaje bez zmian.

Dobrego popludnia!!😘
Zapraszamy 🙂
Stowarzyszenie "Jestem"
Andrzejki tuż, tuż. Z tej okazji przygotowaliśmy dla użytkowników Grida pakiet Andrzejkowy o wróżbach i przysłowiach. Znajdziecie go na koncie zajęć zdalnych w folderze "na czasie". Zapraszamy do korzystania 🙂
Stowarzyszenie "Jestem"
Piąteczek, piątunio!!!!!! Kochani to już ostatni piątek listopada - do zobaczenia Kochani o 12:00 !!!!!!!