Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Witajcie poświątecznie 🙂
Zachęcamy wszystkich zainteresowanych do udziału w nowej formie zajęć artystycznych. A jakich? Na to pytanie odpowie Wam już sama prowadząca martabrodowska.pl Marta Brodowska Art:
"Warsztaty artystyczne, czyli co nas czeka już niedługo 🙂
Na naszych zajęciach artystycznych będziemy odkrywać rozmaite sposoby tworzenia, podglądać i uwieczniać przyrodę podczas letnich plenerów, a gdy przyjdzie jesień – zaglądać do pracowni znanych dawnych malarzy, będziemy tworzyć obrazy, które zainspirują nas do tego, by cieszyć się tworzeniem i odkrywać świat sztuki.
Będziemy malować, rysować, marzyć, dyskutować i obserwować. Będziemy też się poznawać i nawzajem inspirować, relaksować, bawić i uczyć. Będziemy uwieczniać na kartkach i płótnach (i pewnie nie tylko!) wszystko to, co nam w duszy gra. A potem, gdy nasza galeria obrazów i rysunków będzie już dość duża, pokażemy naszą sztukę publiczności podczas wystawy!
Bo każdy jest artystą i tworzyć każdy może, a sztuka jest niekończącą się przygodą, na którą bardzo serdecznie Cię zapraszam
Do zobaczenia wkrótce!"

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do kontaktu pod postem lub telefonicznie pod numerem 510045685 lub mailowo pod adresem s.jestem@poczta.onet.pl.

Zapraszamy!!!
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" – pełny(a) nadziei w: Martówka.
W minioną środę z tęsknoty za normalnością, wspólnie KIS i PRP wybraliśmy się na wiosenne ognisko wraz z pysznym śniadaniem na Martowce. Było pięknie! 🌞💚🫂🍀🐣Dziękujemy bardzo! ❤️🤝🌼
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" – pełny(a) nadziei.
Drodzy przyjaciele, uczestnicy, rodzice! 🧡🤝
Z okazji tegorocznych Świąt Wielkanocnych 🐣🍀🥚💚życzymy Wam spokoju ducha, ogromu zdrowia i przewspanialego czasu z najbliższymi 🌞🫂🌼🙏.
Odpoczywajcie! 💐
2 kwietnia obchodzimy Światowy Dzień Świadomości Autyzmu 💙💙
Stowarzyszenie "Jestem"
W tym tygodniu grupa PRP zakończyła prace remontowe. Efekt końcowy jest rewelacyjny. Wszyscy mogą być z siebie naprawdę bardzo dumni.
Stowarzyszenie "Jestem"
Grupa warsztatowa AAC w ostatnim czasie omawiała temat wiosny i Wielkanocy. Zapoznawaliśmy się ze słownictwem związanym z zagadnieniami oraz wsialiśmy rzeżuchę 🙂