Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Stowarzyszenie "Jestem"
Piękne słonko, cieplutko. Tak dziś wydawało się, że zawitała do nas wiosna. Wprawdzie gdzie-niegdzie leży jeszcze sporo śniegu, ale zabawa na placu zabaw była udana
Stowarzyszenie "Jestem"
Jakoś wiosenne się zrobiło, powietrze inne i jakoś tak przemilo! Kochani zapraszamy Was serdecznie na dzisiejsze spotkanie🧡💪😁
Stowarzyszenie "Jestem"
Dzis na zajęciach plastycznych dzieci malowały farbkami
Stowarzyszenie "Jestem"
Dziś grupa komunikacyjna AAC uczyła się przygotowywać kisiel. Przy tej okazji powtórzyliśmy zwroty związane ze spożywaniem posiłku oraz uczyniliśmy kolejny krok do samodzielności i komunikacji.
Stowarzyszenie "Jestem"
Dziś grupa PRP na zajęciach kulinarnych kontynuowała temat wojskowy. Postanowiliśmy upichcić tradycyjną grochówkę wojskową z wkładką na kuchni polowej🔥mniam mniam 😉
Stowarzyszenie "Jestem"
Dziś nasza Basia ma urodziny. Skończyła 6 lat. Były życzenia, śpiewaliśmy STO LAT. No i były pyszne cukierki od Basi. Wszystkiego najlepszego Basiu!!!