Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" udostępnił(a) post.
💚😘
Stowarzyszenie "Jestem"
Puk puk puk...Święta już tuż tuż...tak wiem wiem, jeszcze zabawa andrzejkowa przed nami, ale już trzeba myśleć o Wigilii:):)

Kochani w tym roku na Wigilię obowiązują zapisy. Wigilia wstępnie 17.12 lub 18.12 grudnia( termin do potwierdzenia do końca miesiąca). Miejsce: SP 18, Rubinkowo

Osoby zainteresowanie zapraszam do kontaktu ze Stowarzyszeniem. 😃🎄⛄️❄️🎁
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" dodał(a) nowe zdjęcia (53).
W ostatnim czasie grupa PRP aktywnie spędzała zajęcia na realizacji zaplanowanych działań jak i tych zupełnie spontanicznych. W ramach dnia nauczyciela poznaliśmy specyfikę tego zawodu poprzez zajęcia poprowadzone przez nauczycielkę Panią Jolę. Odbyliśmy także wycieczkę wraz z degustacją kiełbasek na piękną o tej porze Barbarce. Mieliśmy także okazję uczestniczyć w wielu wystawach na terenie Torunia w obiektach typu CSW, Dwór Artusa, Biblioteka UMK, Galeria Twórczości Dziecka i inne. Zaangażowaliśmy się również w tematykę przemijania na poważnie i wesoło.
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" dodał(a) nowe zdjęcia (42).
Przez ostatnie trzy tygodnie intensywnie pracowaliśmy na zajęciach kulinarnych. Głównie korzystaliśmy z sezonowych produktów. Robiliśmy placki dyniowe, posiłek z cebuli i ziemniaków oraz naleśniki na słodko i wytrawnie. Efekty naszej pracy możecie zobaczyć na zdjęciach.
Zapraszamy! 🙂
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" dodał(a) nowe zdjęcia (23).