Rozwijamy Wasze talenty

Aktualności z życia Stowarzyszenia

Wyjście do Centrum Nowoczesności Młyna Wiedzy

2 dni 18 godziny temu

Dziś grupa warsztatowa PRP wybrała się do Młyna Wiedzy. Spędziliśmy bardzo ciekawy dzień, pełen nauki i doświadczeń. Poznawaliśmy prawa fizyki, optyki i chemii. Poprzez zabawę uczyliśmy się jak zbudowany jest człowiek, jak działa kalejdoskop i jak zbudowana jest wiązka świetlna.

zajęcia kulinarne- gofry

1 tydzień 1 dzień temu

Dziś grupa PRP uczyła się przygotowywać gofry. Zaczęliśmy od przeanalizowania przepisu, a później skupiliśmy się na wykonaniu konkretnych zadań. Każdy aktywnie włączył się do pracy. Na koniec czekały na nas pyszne gofry.

1 tydzień 1 dzień temu

Czwartkowe wyjście do parku

1 tydzień 2 dni temu

Dziś grupa PRP wybrała się na spacer do Parku Bydgoskiego. Każdy z nas miał do wykonania zadania związane z różnymi miejscami w parku. Spędziliśmy bardzo miło i aktywnie czas.

Pieczony Ziemniak w KIS

1 tydzień 5 dni temu

Jak przystało na październik nie obyło się bez pieczonego ziemniaka. Było ognisko, piękna pogoda oraz dużo śmiechu.

W tym miejscu chcemy również podziękować rodzicom naszego Marka, bez których pieczony ziemniak nie byłby możliwy! 🙂

Urodziny Izki w KIS

1 tydzień 5 dni temu

W zeszły poniedziałek w KIS świętowaliśmy urodziny naszej Izki. Jeszcze raz STO LAT! 🙂

Wystawa CSW

1 tydzień 5 dni temu

Jakiś czas temu grupa KIS miała możliwość wybrać się na wystawę Aleksandry Kalisz, która została zorganizowana przez Centrum Sztuki Współczesnej. Mieliśmy okazję poznać historię powstawania poszczególnych prac oraz historię życia malarki. Pani przewodnik przygotowała dla nas również tkaniny, którymi inspirowała się artystka. Dzięki tej wyprawie mogliśmy rozwinąć swój zmysł estetyki oraz przetestować swoją wrażliwość 🙂

Halloween w KIS

2 tygodni 3 dni temu

Dzisiaj w KIS wspólnie pobawiliśmy się w Halloween. Było dużo straszydeł, poczynając od wróżek, a kończąc na wampirach. Nie zabrakło również ciekawostek dotyczących tego święta oraz wspólnych śpiewów 🙂

warsztaty- przygotowania do kiermaszu

2 tygodni 3 dni temu

Mimo, że za oknami jesień na warsztatach PRP robi się coraz bardziej świątecznie. W tym tygodniu pracowaliśmy na masie porcelanowej, z której robiliśmy gwiazdki,choinki i domki. Ciekawe co z tego powstanie:)

Zajęcia kulinarne

3 tygodni 1 dzień temu

Dziś podczas naszych warsztatów uczyliśmy się przygotowywać zdrową przekąskę na bazie ogórków i fety. Wszystko było bardzo smaczne.