Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" udostępnił(a) post.
Wracamy:)
Festival international de Théâtre de Mont-Laurier
Merci à toute l'équipe de la Pologne d'être passée à Mont-Laurier pour faire de cette 9e édition du Festival International de Théâtre de Mont-Laurier un succès !
Stowarzyszenie "Jestem"
Pięknie jest....tak z Wami pięknie jest!!!!😎✌️🌲🍁🌞
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" dodał(a) nowe zdjęcia (33).
Na zajęciach kulinarnych przygotowaliśmy bagietki czosnkowe z pomidorami. Były one świetną przekąską na przyjęcie urodzinowe Oli, która skończyła dziś 29 lat. Na stole nie zabrakło pysznego tortu i innych słodkości. Naszej solenizantce jeszcze raz życzymy 100 lat!
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" dodał(a) nowe zdjęcia (27).
W czwartek z grupą PRP wybraliśmy do toruńskiego Alpakarium, gdzie poznaliśmy Bambi, Kubusia, Timiego i Kulfona. Mieliśmy okazję poznać ich zwyczaje, nakarmić ich, wyprowadzić na spacer i trochę się poprzytulać.
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" dodał(a) nowe zdjęcia (17).
We wtorek grupa PRP wpisując się w tematykę zajęć dotyczącą wspomnień wakacyjnych, podróży małych i dużych, postanowiła odwiedzić Izbę Kolejnictwa która znajduje się na dworcu głównym Toruń. Mieliśmy okazję poznać rozwój kolejnictwa na naszym terenie, zobaczyć relikty przeszłości oraz porozmawiać z Panem konduktorem. Poznaliśmy także dworzec, jego rozkład i ciekawe zakamarki.
Stowarzyszenie "Jestem"
Dzisiaj w Bibliotece Pedagogicznej miało miejsce otwarcie wystawy fotograficznej Stowarzyszenia JESTEM "Odbicia". Serdecznie zapraszamy 🙂