Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Stowarzyszenie "Jestem"
Miło nam poinformować, że wielkimi krokami zbliża się 5. KIERMASZ ŚWIĄTECZNY 🎄🎄🎄
Pracownia Rozwoju Porozumiewania Stowarzyszenia JESTEM serdecznie zaprasza na Kiermasz Świąteczny, który odbędzie się 15.12.2021 roku w godzinach 15.00-18.00. Dodatkową atrakcją będą Jasełka w wykonaniu Podopiecznych PRP o godz. 17.00"
Stowarzyszenie "Jestem"