Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Stowarzyszenie "Jestem"
W tym tygodniu grupa PRP poruszyła trudny i delikatny lecz bardzo potrzebny temat związany z intymnością, higieną oraz funkcją i nazewnictwem organów płciowych.
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" – szczęśliwy(a) w: PERS.
PERS
Piękna pogoda ☀️❤️
Cudowni ludzie🧡🍀🥰
Miejsca przyjazne #PERS 😘🧑‍🦽
Rozpusta dla podniebienia👍🍰☕ #kawa
Dobrego dnia wszystkim życzymy! 😃
Stowarzyszenie "Jestem"
Migawki z najlepszych imprez urodzinowych. Tym razem to Martynka obchodziła swoje święto . Wszystkiego najlepszego, Martyniu! 🙂 4! ❤🎂
Stowarzyszenie "Jestem"
Ostatnie dni obfitują w ogrom zabawy i słońca. Naszym dzieciom upał niestraszny, okoliczne place zabaw zachęcają do aktywności 🙂
Stowarzyszenie "Jestem"
W poprzednim tygodniu dzieci z CWIiWRD w ramach zajęć kulinarnych poznawały owoce. Nazywaliśmy kolory, opowiadaliśmy o kształtach, poznawaliśmy i określaliśmy ulubione smaki. Mieliśmy niesamowitą ucztę !
Stowarzyszenie "Jestem"
Kolejny poniedziałek i kolejne zajęcia kulinarne. Tym razem grupa warsztatowa PRP chciała schłodzić się w te ciepłe dni iii... zrobiliśmy chłodnik litewski 😀 świeża młoda botwinka, szczypiorek, ogórek, rzodkiew - samo zdrowie, a do tego jaka pychota ☺️☺️