Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Zapraszamy 🙂
Stowarzyszenie "Jestem"
W tym tygodniu podczas warsztatów funkcjonowania codziennego omawialismy kwestie związane z pierwszą pomocą. Uczyliśmy się jak zachować się, kiedy ktoś się oparzy, zrani, zemdleje lub ma krwotok z nosa albo atak padaczki. Mierzyliśmy też ciśnienie i poznaliśmy zawartość apteczki. Przypomnieliśmy sobie również, w jaki sposób i kiedy wezwać służby ratunkowe.
Wiosna, ach to Ty! ❤️
Przy tak pięknej pogodzie śniadanie jest smaczniejsze, farby bardziej kolorowe, trawa bardziej zielona i dzieci bardziej zadowolone! Zajęcia w ogrodzie 🙂
Stowarzyszenie "Jestem"
W tym tygodniu dzieci z CWIiWRD obchodziły urodziny Zosi. Z tej okazji złożyliśmy życzenia, zjedliśmy pyszności od rodziców Zosi oraz spędziliśmy miło czas na placu zabaw.
Jeszcze raz - sto lat Zosiu!
Stowarzyszenie "Jestem"
Grillujemy, chillujemy, rozmawiamy i słuchamy! Piękny czas w zacnym gronie😘Dziękujemy i życzymy przemiłego dnia! ☀️🐦😁
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" – podekscytowany(a) w: Stowarzyszenie "Jestem".
Stowarzyszenie "Jestem"
Aktywny czas na świeżym powietrzu to jest to!!💪⚽🥅💛Grupa KIS wystartowała już że sportowymi emocjami!!😁I wszystkim polecają!!!!