Aktualności z życia Stowarzyszenia

Stowarzyszenie "Jestem"

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II Stowarzyszenie "JESTEM" posiada Status Organizacji Pożytku Publicznego Nasze Stowarzyszenie powstało z inicjatywy terapeutów, rodziców dzieci niepełnosprawnych, osób uzależnionych oraz grupy ludzi dobrej woli, którym nieobojętny jest los najsłabszych. Jesteśmy Stowarzyszeniem niosącym pomoc dzieciom niepełnosprawnym, dzieciom z rodzin najuboższych oraz potrzebujących wsparcia. Naszą pomocą obejmujemy również dorosłe osoby niepełnosprawne oraz osoby uzależnione. Ważną rolę w naszej działalności odgrywają wolontariusze. Prowadzimy zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne z wykorzystaniem najnowszych technologii informatycznych oraz blok zajęć integracyjnych, w których komputer odgrywa ważną rolę. Pragniemy nawiązać współpracę z podobnymi ośrodkami w kraju i za granicą. Liczymy, że poprzez nowe kontakty będziemy mieli ułatwiony dostęp do nowoczesnych technologii i urządzeń komputerowych. Kładziemy nacisk na działania w dziedzinie kultury, turystyki i rozrywki. Proponujemy wspólne wycieczki, plenery oraz integracyjne imprezy kulturalno-rozrywkowe. Naszym celem jest również organizowanie szkoleń oraz spotkań terapeutów i wolontariuszy. Nasza obecna propozycja dotyczy trzech bloków programowych, prowadzonych z dziećmi niepełnosprawnymi: Terapia Logopedyczna z Wykorzystaniem Komputera, Program Rozwoju Kreatywności, Programy Integracyjne.
Stowarzyszenie "Jestem"
Stowarzyszenie "Jestem"Stowarzyszenie "Jestem" świętuje: przyjaźń w: Martówka.
Martówka
30 lipca - Dzień Przyjaźni 🫂 Ognisko🔥 na Martowce🌲obfitowało w ogrom😁radości, pysznego😋 jedzenia, wspólnych spacerów, relaxu i niezapomnianych chwil! Oby takich jak najwięcej!!🥰Dziękujemy!!!👏🌾🧡
Stowarzyszenie "Jestem"
Czy wiecie , że wczoraj był dzień przyjaciela?🫂 🥰I choć co tydzień karaoke🎶🎤🎧 u nas bucha energia🔥i dobrym humorem, to wczoraj z podwojona👩‍❤️‍💋‍👨 siłą świętowaliśmy ten wspaniały dzień!!! Pamiętając o naszych przyjaciołach tańce szły jak szalone!!!💃 Dziękujemy wszystkim za przybycie i zapraszamy w każdy piątek na godz. 16:00 do Stowarzyszenia "Jestem":) Jako wolontariusz? A może jako uczestnik?
Stowarzyszenie "Jestem"
Korzystając z uroków wakacji i słońca, grupa Miętusów z PRP pluskała się w toni Bydgoskiego basenu... było mokro i zabawnie👍🧜‍♀️👙🏊🏻‍♂️😁
Stowarzyszenie "Jestem"
Męskie poniedziałki - rozmawiamy, dyskutujemy, milczymy, spacerujemy, czujemy się świetnie i robimy wszystko to na co w męskim gronie mamy ochotę! W jeden z poniedziałków pozwoliliśmy sobie na piękny spacer po Barbarce a rozmowy poszły w eter leśny 🧡💪🌲🌾🦽🌼
Stowarzyszenie "Jestem"
Gdyby ktoś miał ochotę na wytężenie głowy zapraszamy serdecznie na czwartkowy trening umysłu🤯✍️💻📝 do Stowarzyszenia "Jestem". 🤲❤️, grupa KIS!!
Stowarzyszenie "Jestem"
Zajęcia integracyjne w projekcie KIS obfitują we wszelkie dostępne aktywności.🛹⚽🥅🥇 Jednym słowem - nie nudzimy się i zapraszamy wszystkich serdecznie we wtorki na godz. 16:00 do Stowarzyszenia "Jestem"🤲❤️